Mijn favorieten

Taxaties 

Laat je huis taxeren door leuk! makelaars

Wil je weten wat je huis waard is? Wij komen graag eens bij je langs om je een indruk te geven. Als je nog twijfelt over verkopen bijvoorbeeld. Of na een verbouwing.
Als regionale makelaar geven we je graag een eerlijk beeld van de waarde en de verwachte verkooptijd. Dat doen we onder meer aan de hand van vergelijkbare woningen in de buurt.
Om het leuk te houden, sturen wij geen rekening voor zo’n eerste indicatie. Ben je al een stap verder en heb je de knoop doorgehakt, dan kunnen we ook de officiële taxatie voor je verzorgen: die heb je nodig voor de bank of hypotheekverstrekker, de verzekeraar en de Belastingdienst. leuk! makelaars heeft uiteraard erkende en gecertificeerde taxateurs in huis,
die zorgen dat jouw taxatie aan alle eisen voldoet.


 


 

daarom laat jij je huis taxeren bij leuk! makelaars:

 

deskundig

leuk! kent de markt in de regio Gorinchem: wij helpen bij het vinden van huurders, onder meer via Funda.
 

regionaal

Met de grootste database aan woningen en woningzoekenden in de regio kennen wij de waarde van vergelijkbare woningen beter dan wie ook!
 

overzicht

Je ontvangt een helder, compleet en overzichtelijk taxatierapport dat we je graag persoonlijk toelichten.
 


 
 

 

helder taxatierapport

De makelaar kijkt eerst naar je woning zelf: de staat van het onderhoud, inhoud en oppervlakte, de constructie en kwaliteit van de materialen en de mate van isolatie. Hij onderzoekt ook rechten en plichten die op de grond rusten, en hoe ligging, omgeving en overige omstandigheden de waarde van je woning beïnvloeden. Denk hierbij aan prijsontwikkelingen in de markt en bestemmingsplannen. Je ontvangt hiervan een uitgebreid taxatierapport dat we graag toelichten!
 


 
 

 

NWWI gecertificeerd

Een woningtaxatie heb je nodig voor het aanvragen of oversluiten van een hypotheek. Zowel de Nationale Hypotheekgarantie als de meeste banken en hypotheekverstrekkers verlangen een gevalideerd taxatierapport van een erkend en gecertificeerd taxateur. Deze certificering bij een onafhankelijke instelling (NWWI) waarborgt kwaliteit en validiteit van taxateur en rapport, en zorgt voor een uniforme werkwijze. Dit geeft garantie dat de waarde op een bepaalde wijze wordt vastgesteld en voorkomt fraude.
   
 


 


 

bouwtechnische keuring?

Een bouwtechnische keuring kan een goed idee zijn als je woningen bezichtigt en wilt weten wat je te wachten staat aan onderhoud de komende jaren.
Deze keuring betreft alleen de bouwkundige staat van het huis. Een taxateur kijkt anders: hij stelt de actuele waarde van een woning vast en constateert of er bouwkundige gebreken zijn.
De taxateur geeft geen volledige analyse van de bouwkundige staat van het huis.


 


 

20 km rond Gorinchem

Naast de certificering van de taxateur, eisen geldverstrekkers dat de vestiging van de taxateur zich binnen 20 kilometer van de woning bevindt. Dit garandeert dat de taxateur
goed op de hoogte is van de plaatselijke omstandigheden. Maar daar hoefde je bij leuk! makelaars toch al niet aan te twijfelen!