Gorinchem – Monoliet – Degen 10

leuk! voor jou?

‘Als een grote steen die in het landschap ligt’

Dat is de interpretatie van Jaap Brand van een Monoliet. ‘Kom je dichterbij, dan blijkt het een geode kristal’, vertelt hij over het ontwerp van zijn Monoliet. ‘Dit ontwerp is geen alledaagse opgave maar wel heel gaaf om te doen. Samen met de koper maken we de Monoliet uniek.’

En dat op één van de mooiste locaties in Hoog Dalem. Het perceel grenst grotendeels aan het groene park, waardoor de zichtlijnen perfect zijn en de achtertuin als oneindig voelt! Ook aan de voorzijde is het rustig door de ligging aan een doodlopende straat. Met een kavel van 700 m2 en het park als verlengde ervan, ervaar je dus zowel binnen als buiten enorm veel ruimte. Dat de plek perfect is, staat buiten kijf.

Op die kavel komt een villa met opvallende en moderne architectuur. Aan de buitenkant stenig, waarbij de gevels en het dak één monolithisch geheel vormen. Veel metselwerk met minimalistische detaillering waarbij alles strak in elkaar overvloeit. Als tegenhanger van de harde buitenzijde ervaar je binnen juist de zachtheid van materialen zoals hout. Door de grote hoeveelheid ramen gaat de grilligheid er af en ervaar je binnen een zee van licht en ruimte (meer dan 1000 m³!). Dit ontwerp vormt een bijzonder spannend samenspel tussen exterieur en interieur.

Maar Brand | BBA Architecten is niet de enige architect die voor deze bijzondere kavel aan het ontwerpen is geslagen. Ook architect NotaBene Architectuur en Van der Padt & Partners Architecten hebben ieder een eigen interpretatie aan de Monoliet gegeven. Past hun ontwerp beter bij jouw wensen? Wat fijn en geen enkel probleem! Alle drie de ontwerpen zijn namelijk mogelijk als uitgangspunt op deze kavel. Kijk dus vooral ook eens naar de impressies van de andere Monolieten.

Hoe de Monoliet er uiteindelijk uit komt te zien, bepaal jij als koper! Er is alle ruimte om jouw woonwensen te verwezenlijken. Kies ervoor om aan tafel te gaan met de architect van het door jou gekozen basisontwerp om er helemaal jouw ideale villa van te maken. Wijzig de indeling, plaats die prachtige veranda of grote schuifpui. Of denk anders en laat de gevel afwerken in wit stucwerk. Vind je het ontwerp prachtig, maar heb je liever minder woonmeters? Dan kan de villa ook in een bescheidener variant uitgevoerd worden. Op deze manier staat er straks een zeer unieke, in het oog springende Monoliet, op één van de meest prominente zichtlijnen van Hoog Dalem. Exclusief ontworpen voor én door jou!

Kortom; jij kiest de locatie, het ontwerp en gaat met de desbetreffende architect in gesprek om er helemaal jouw droomhuis van te maken.

Meer lezen

Binnenkijken

Past dit huis in jouw straatje?

Overdracht
Koopsom
€ 1.395.000,-
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort object
Villa
Subtype woning
Vrijstaande woning
Bouwvorm
Nieuwbouw
Bouwjaar
2023
Ligging
Aan park, Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht
Indeling
Woonoppervlakte
282 m2
Inhoud
1.060 m3
Energie
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Warm water
Elektrische boiler eigendom, Aardwarmte
Verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp, Aardwarmte
Buitenruimte
Tuintypen
Tuin rondom
Totale oppervlakte
0 m2
Bergruimte
Parkeren
Parkeercapaciteit
2
Parkeerfaciliteiten
Op eigen terrein
Dak
Daktype
Samengesteld dak
Overig
Daktype
Ja
Onderhuid buiten
Uitstekend
Onderhoud binnen
Uitstekend
Voorzieningen
Voorzieningen
Mechanische ventilatie
Inschrijven