Gorinchem – Degen 10 ong

leuk! voor jou?

Kies je Locatie | Maak een keuze tussen de Architecten | Bespreek jouw Ideeën en Wensen | Creëer samen jouw Droomwoning

‘Als een grote steen die in het landschap ligt’

Dat is de interpretatie van Jaap Brand van een Monoliet. ‘Kom je dichterbij, dan blijkt het een geode kristal’, vertelt hij over het ontwerp van zijn Monoliet. ‘Dit ontwerp is geen alledaagse opgave maar wel heel gaaf om te doen. Samen met de koper maken we de Monoliet uniek.’

En dat op één van de mooiste locaties in Hoog Dalem. Het perceel grenst grotendeels aan het groene park, waardoor de zichtlijnen perfect zijn en de achtertuin als oneindig voelt! Ook aan de voorzijde is het rustig door de ligging aan een doodlopende straat. Met een kavel van 700 m2 en het park als verlengde ervan, ervaar je dus zowel binnen als buiten enorm veel ruimte. Dat de plek perfect is, staat buiten kijf.

Op die kavel komt een villa met opvallende en moderne architectuur. Aan de buitenkant stenig, waarbij de gevels en het dak één monolithisch geheel vormen. Veel metselwerk met minimalistische detaillering waarbij alles strak in elkaar overvloeit. Als tegenhanger van de harde buitenzijde ervaar je binnen juist de zachtheid van materialen zoals hout. Door de grote hoeveelheid ramen gaat de grilligheid er af en ervaar je binnen een zee van licht en ruimte (meer dan 1000 m³!). Dit ontwerp vormt een bijzonder spannend samenspel tussen exterieur en interieur.

Maar Brand | BBA Architecten is niet de enige architect die voor deze bijzondere kavel aan het ontwerpen is geslagen. Ook architect NotaBene Architectuur en Van der Padt & Partners Architecten hebben ieder een eigen interpretatie aan de Monoliet gegeven. Past hun ontwerp beter bij jouw wensen? Wat fijn en geen enkel probleem! Alle drie de ontwerpen zijn namelijk mogelijk als uitgangspunt op deze kavel. Kijk dus vooral ook eens naar de impressies van de andere Monolieten of op het project bij Funda Nieuwbouw.

Hoe de Monoliet er uiteindelijk uit komt te zien, bepaal jij als koper! Er is alle ruimte om jouw woonwensen te verwezenlijken. Kies ervoor om aan tafel te gaan met de architect van het door jou gekozen basisontwerp om er helemaal jouw ideale villa van te maken. Wijzig de indeling, plaats die prachtige veranda of grote schuifpui. Of denk anders en laat de gevel afwerken in wit stucwerk. Vind je het ontwerp prachtig, maar heb je liever minder woonmeters? Dan kan de villa ook in een bescheidener variant uitgevoerd worden. Op deze manier staat er straks een zeer unieke, in het oog springende Monoliet, op één van de meest prominente zichtlijnen van Hoog Dalem. Exclusief ontworpen voor én door jou!

Kortom; jij kiest de locatie, het ontwerp en gaat met de desbetreffende architect in gesprek om er helemaal jouw droomhuis van te maken.

Meer lezen

Binnenkijken

Past dit huis in jouw straatje?

Financieel
Status
Beschikbaar
Prijs
€ 1.395.000,- v.o.n.
Bouw
Soort bouw
Eengezinswoning
Bouwjaar
2023
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
282 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
0 m2
Inhoud
1.060 m3
Indeling
Aantal kamers
6
Aantal badkamers
3
Aantal slaapkamers
5
Woonlagen
Energie en isolatie
Energieklasse
Warmwater
Elektrische boiler eigendom, Aardwarmte
Verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp, Aardwarmte
Isolatie
Volledig geïsoleerd, HR glas
Einddatum
Buitenruimte
Achterom
Nee
Type buitenruimte
0 m2
Bergruimte
Soort
Voorzieningen
Ligging
Parkeer faciliteiten
Op eigen terrein
Ligging
Aan park, Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht
Onderhoud waardering
Binnen
Uitstekend
Buiten
Uitstekend
Bezichtiging aanvragen